23-08-2018

Інвестиції у купівлю житлової нерухомості на морському узбережжі

Сосновий Берег

Життя в місті сповнене шуму та суєти. Купівля житлового будинку в одному з котеджних селищ Чорноморського узбережжя – це не тільки можливість уникнути міських пробок та настирливих сусідів, але й вигідне капіталовкладення.

Переваги життя на березі Чорного моря

Інвестиції в купівлю житлової нерухомості на морському узбережжі переважні з низки причин:

  1. Жителі котеджного селища не почуваються відірваними від цивілізації. Магазини, шкільні та дошкільні виховні та державні установи, міська інфраструктура, розташовані у кроковій доступності. Центральне водопостачання, високошвидкісний інтернет, прибирання та охорона території вже передбачені забудовником.
  2. Відпочивати на природі комфортніше, якщо робити це на території власного будинку. Зібратися з друзями та родичами на свіжому повітрі, готувати страви на відкритому вогні, і все це поблизу морського узбережжя.
  3. Відстань від промислових центрів і свіже морське повітря надає сприятливий вплив на організм. Лікувальний ефект ванн із морської солі захищає від хвороб.

У будівництві котеджів застосовуються сучасні та екологічно безпечні матеріали. Завдяки використанню інноваційних методів будівництва, придбаний будинок прослужить багато років та стане справжнім сімейним гніздом, що переходить у спадок від батьків дітям та онукам.

Будинок на узбережжі як вигідне капіталовкладення

Купівля власного житла на морському узбережжі – це надмірність, а вигідне інвестування капіталу. Останніми роками українська валюта демонструвала високий рівень волатильності. Попри це, ціни на елітне житло у котеджних селищах змінювалися незначно, що свідчить про розумність такого капіталовкладення.

Висока затребуваність будинків на березі Чорного моря пояснюється не лише м'яким середземноморським кліматом регіону, гарною транспортною та соціальною інфраструктурою, а й прибутковістю проекту. Власний котедж на морському узбережжі може стати об'єктом здачі у довгострокову оренду та приносити дохід одразу після його придбання.

Коли потрібно купувати будинок у котеджному селищі

У 2016 та на початку 2017 року ринок приватної нерухомості України демонстрував стабільне падіння цін у доларовому еквіваленті, що зумовлено складною економічною ситуацією в країні та загальним зниженням купівельної спроможності.

2018 року на ринку житла з'явилися ознаки пожвавлення. За експертними оцінками, подібна ситуація пов'язана не так зі стабілізацією економічної ситуації, як з подорожчанням будівельних матеріалів та логістичних послуг.

Вказане свідчить, що ціни на елітне житло у котеджних селищах чорноморського узбережжя досягли свого історичного мінімуму. Напередодні зростання вартості важливо встигнути придбати будинок своєї мрії.

Площа придатних для будівництва ділянок на березі Чорного моря щорічно скорочується, що призвело до підвищення попиту на приватну нерухомість і, як наслідок, зростання цін. Тому зважитися на придбання власного будинку в одному з котеджних селищ потрібно вже зараз.

Автор: Олександр Бєлов