23-03-2018

Китай лідирує на ринку індустріальної нерухомості

Китай повернувся на перше місце у світовому рейтингу найпривабливіших ринків індустріальної нерухомості. Про це повідомляється у звіті "Індекс виробничих ризиків" компанії Cushman & Wakefield.

Малайзія опустилася з першого на третє місце, а на другому, як не дивно – Литва.

Рейтинг 42 країн складено на підставі низки факторів: ризики (включаючи політичні та економічні) та витрати, ринкові умови та витрати на оплату праці.

Китай посідає перше місце в рейтингу завдяки своїм ефективним ланцюжкам поставок та інфраструктурним мережам, які продовжують забезпечувати надійну експортну платформу, незважаючи на те, що чутливе до витрат виробництво все більше переміщується до країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, де нижчі витрати.

Литва посідає друге місце за привабливістю для виробників завдяки низькій у Центральній та Східній Європі вартості європейської робочої сили, яка на 14% дешевше, ніж у Польщі, і на 30% — ніж у Чехії. Ще один фактор успіху Литви полягає в тому, що вона вважається другою у Центрально-Східному Європейському регіоні за легкістю ведення бізнесу.

Малайзія опустилася на третю позицію, оскільки з бюджетної країни перетворилася на високооплачуваний виробничий центр. Однак, вона залишається популярною, маючи найбільший фонд кваліфікованих працівників у регіоні.

«Індекс виробничих ризиків»

Глобальний рейтинг 2018

За матеріалами Cushman&Wakefield.