21-12-2013

Які є причини відмови в оренді квартири подобово?

причини відмови

Звичайно ж, при оренді квартири подобово для мешканців встановлюються певні правила, яких вони повинні дотримуватись. Природно, що ці правила не можна порівняти з пунктами, які необхідно дотримуватися при довгостроковій оренді квартири, але все ж таки вони також вимагають серйозного підходу та розуміння. І, звичайно ж, вам необхідно попередньо їх вивчити, щоб уникнути виникнення неприємної ситуації в незнайомому вам місті.

Допустимо, що ви вже домовилися з господарем квартири про броню, а також внесли авансовий платіж. Але не думайте, що тепер у вас є 100% гарантія того, що ви в'їдете саме в цю квартиру. Господар квартири запросто може відмовити вам у наданні житлоплощі з низки причин:

  1. Якщо ви не можете представити документи, що засвідчують вашу особу, то власник навряд чи захоче здати вам квартиру. З тієї простої причини, що без копії вашого паспорта, якщо виникнуть будь-які проблеми в процесі оренди, власник просто не зможе вас ніяк розшукати. І потім, швидше за все, відсутність документів можна пояснити тим, що у вас існують якісь проблеми із законом.
  2. Якщо ви прийшли на зустріч із господарем квартири у нетверезому вигляді, вам також навряд чи захочуть надати квартиру для проживання.
  3. Також варто сказати, що ви в жодному разі не повинні виглядати як людина з неадекватною поведінкою. На всі питання спокійно відповідайте без зайвих емоцій. Якщо ви проявите себе як груба і нечемна людина, то, швидше за все, в оренді квартири вам також буде відмовлено.
  4. Зрозуміло, що будь-який власник квартири, що здається, хоче бачити як своїх мешканців одного або двох людей або ще краще сімейну пару. Адже коли у квартиру заселяється ціла компанія, швидше за все шумом будуть незадоволені сусіди. Також студенти люблять влаштовувати, мало того, гучні вечірки, більше того, на ранок меблі або будь-яка техніка може виявитися пошкодженою. Все перераховане забиратиме у господаря зайві час і нерви.
  5. Якщо говорити про дітей, то не всі власники квартир хочуть бачити і на своїй території. Особливо це стосується немовлят, які своїм криком постійно турбують сусідів.
  6. І звичайно ж, якщо у вас є якась тварина, орендувати квартиру вам буде дуже проблематично. Більшість людей просто категорично не хочуть здавати свої квартири людям, які мають живність. Отже, перш ніж прийти на зустріч заздалегідь обговоріть із господарем квартири це питання.
  7. Найчастіше орендодавець заздалегідь домовляється з майбутніми мешканцями про те, в який саме час вони в'їжджатимуть у квартиру. Є, звичайно, варіант того, що власник квартири буде постійно на місці, і ви зможете приїхати коли захочете. Але звичайно потрібно розуміти, що найкраще, якщо ваш заїзд буде здійснений в денний час. Адже уявляєте якщо ви приїдете о 12-й ночі, коли господар квартири мирно спить. Напевно, таке ставлення з вашого боку йому навряд чи сподобається і квартиру вам просто не дадуть.
  8. Також причиною відмови може стати те, що на момент оренди квартири вам не виповнилося 18 років. По суті, немає такого закону в нашій країні, який забороняє винаймати квартиру особам, які не досягли повноліття, але, незважаючи на це, багато власників квартир відмовляють в оренді неповнолітнім громадянам.

Підсумовуючи, можна сказати, про те, що якщо дотримуватися всіх вищеперелічених правил то, швидше за все, бажана вами квартира без будь-яких труднощів буде здана в оренду саме вам.

Автор: Олександр Бєлов