21-08-2015

Нюанси оренди житлової нерухомості на Кіпрі

Замок на Кіпрі

Щоб здати своє житло в оренду, іноземні громадяни, які не є резидентами, але мають майно на Кіпрі, мають право звернутися до посередників. Ними можуть виступати ріелторські контори. Якщо ж нерухомість, яку планує здавати іноземний громадянин, була придбана за допомогою іпотечного кредиту, варто подумати про додаткові джерела заробітку. Оскільки якщо іпотеку виплачено менше ніж наполовину, покладатися на прибуток від орендної плати не варто.

Дуже важливо визначитися, на який час таки здавати житло. Чи то лише в період відпустки – короткостроково, чи то – довгостроково. У будь-якому випадку на прибуток, отриманий від оренди, необхідно сплатити податок. Звичайно, вигідніше здавати житло на короткий термін. Так як тривала оренда (більше одного року), дає дохід у відношенні до ціни будинку, в районі трьох відсотків. Якщо довгострокова оренда бажаного доходу не приносить – необхідно здавати житло на короткостроковій основі, на час відпустки.

За умови, що нерухомість здається короткостроково, її господар може дозволити собі жити у ній тривалий час. Дохід від такого виду оренди може сягати і п'яти відсотків. Відсоток прибутку залежить лише від категорії об'єкта нерухомості. Туристи найчастіше винаймають житло у високий сезон і бажано ближче до моря та основних туристичних маршрутів. Орендувати віллу чи квартиру – вигідно для туристів. Так як вартість таких апартаментів у межах ста, ста п'ятдесяти євро на день – це ціна в сезон. У міжсезоння чи тривалий термін, орендуючи житло, туристи платять набагато менше.

Індивідуальне житло, таке як вілли та квартири, безумовно, виграє перед номерами. Причина лише в тому, що житло під ключ створює домашній затишок та позбавляє непотрібної суєти. Такі пропозиції житла для придбання у власність ви можете знайти на сайті www.pafilia.ru - нерухомість на Кіпрі від забудовника.

В індивідуальних апартаментах з легкістю відпочине група з кількох людей, коли за ті ж гроші в готелі зможе зупинитися одна, максимум дві людини. На Кіпрі зберігається тенденція розвитку ринку нерухомості в тих регіонах, де потік туристів активний цілий рік. І взимку оренда житла приносить своїм господарям прибуток у розмірі п'яти відсотків.

Добре, з погляду оренди, зарекомендували себе Пафос та Лімасол. Так, Пафос облюбували англійці та Скандинавіви. Особливо багато у цих місцях туристів похилого віку, чиє самопочуття залежить від температурного режиму. Кіпр радує їх температурою повітря восени та зимової пори року. Саме в цей час вони й орендують нерухомість на Кіпрі. Лімасол та Пафос є центрами туризму у будь-який сезон. І завжди раді необмежену кількість бажаючих зняти тут житло.

Підготував: Олександр Бєлов