19-01-2015

Нерухомість у Болгарії від забудовника

Болгарія

Болгарія - одна з найдавніших і прекрасних країн Балканського півострова. Країна багата на культурні цінності, безліч визначних пам'яток, які нагадують про багату 13-вікову історію цієї держави, мальовничу природу та сприятливий клімат, який дивує всіх, хто відвідує Болгарію вперше.

Столиця Болгарії - Софія, одне з найдавніших і найкрасивіших міст Європи. Це єдине мільйонне місто у країні. Попри маленьку площу (111 тис. кв.км.) країна має різноманітний рельєф і гарну природу – рівнини, луки, скелясті береги, пляжні смуги по узбережжю та звичайно ж гори, які займають 28% її площі. Одним із найбільших багатств Болгарії є мінеральні джерела, які доцільно використовуються для лікування та оздоровлення у багатьох оздоровчих центрах.

Болгарія умовно поділена на 36 регіонів. Кожен з яких характеризується своїми особливостями та унікальністю. Але серед усіх регіонів найбільш привабливими для придбання нерухомості є північне та південне узбережжя, а також гірські регіони у районах зимових курортних комплексів.

На північному узбережжі Болгарії найпривабливішим є курортний комплекс «Золоті піски». На південному узбережжі користуються найбільшим попитом курортний комплекс Сонячний берег, Єленіт, Св.Влас, Несебр, Равда.

Останні кілька років Болгарія все переконливіше тримає позицію як найпривабливіша країна для інвестиції в нерухоме майно.

  • доступні ціни та широкий вибір об'єктів;
  • нескладна процедура покупки;
  • можливість збільшення інвестицій;
  • близька та зручна транспортна доступність, отримання мультивізи з можливістю проживання до 180 днів на рік. Можна також скористатися відкритою Шенгенською візою;
  • екологічно чиста місцевість, добрий клімат.

Тенденції будівництва в Болгарії на сьогоднішній день спрямовані на будівництво не просто житлових будівель, а сучасних житлових комплексів, що пропонують власникам низку зручностей. Комплекс апартаментів - це житловий будинок закритого типу (тобто доступ відкритий лише для власників та їх гостей), з кількістю квартир від тридцяти і вище, з власною інфраструктурою для мешканців: кафе, бар, ресторан, магазини, басейни, служба сервісу, дитячий майданчик, охорона, автостоянка. Іноді пропонуються й інші вигоди, такі як спортивні майданчики, спа-центри, дитячі куточки та багато іншого. У таких будинках обов'язково передбачено наявність керуючої компанії, яка забезпечить роботу всіх цих об'єктів інфраструктури, а також охорону та порядок у комплексі.

Більшість новобудов у Болгарії є цегляно-монолітними конструкціями. Основу будівлі складає каркас із монолітного залізобетону, а стіни та перегородки будівлі зводяться з цегли.

Будівництво будівель відбувається досить швидко. Наприклад, п'ятиповерховий будинок на 20 квартир зводиться "під ключ" за 9-10 місяців. На етапі будівництва покупець може внести незначні зміни до планування та підібрати індивідуально оздоблювальні матеріали.

Основний інтерес проявляється придбання нерухомості на морських курортах. Це насамперед поєднання ціна-якість, розвинута інфраструктура поблизу об'єкту та на території самого комплексу, а також можливість здачі в оренду та у перспективі цілорічне проживання.

Підготував: Олександр Бєлов