19-01-2015

У Єгипті з'явиться інноваційний «зелений» квартал

The Gate Residence Каїр

У єгипетській столиці місті Каїр, де сонячного світла завжди в надлишку, буде зведено квартал, що зветься The Gate Residence. Його відмінною рисою стане енергоефективність та велика кількість зелені.

Житловий квартал буде оснащений сонячними батареями, накопичувачами води та вітряними турбінами, а також системами кліматичного контролю. Електрична енергія для потреб кварталу вироблятиметься сонячними панелями. Очікується, що енергії ці фотоелектричні панелі даватимуть у надлишку. Надлишки енергії надходитимуть до загальної столичної електромережі. Зимове опалення та літнє охолодження місцевих будівель відбуватиметься за рахунок геотермальних насосів.

Сади планується розбити не лише на терасах, а й на дахах, а також використовувати вертикальне озеленення. Передбачається, що сади, влаштовані на терасах та дахах, будуть використовуватись як місце відпочинку для мешканців кварталу. Крім того, тут вирощуватиметься численні овочі та фрукти. Вертикальне озеленення допоможе створити у внутрішніх приміщеннях оптимальний мікроклімат.

Цього кварталу передбачено будівництво близько тисячі житлових приміщень (сукупною площею до 450 «квадратів»), а також торгові, комерційні та громадські будівлі. Будівництво має розпочатися у березні наступного року. Повністю готовий квартал буде у 2019 році.

Підготував: Олександр Бєлов