17-12-2014

Як підготувати квартиру до здачі в оренду

квартира в оренду

Один із варіантів отримання додаткового доходу полягає у здачі квартири в оренду. Приміщення можна здавати на годинник, добу або ще краще, на тривалий термін.

Якщо у вас є квартира, в якій ви в даний момент не живете, спробуйте витягти з неї матеріальну вигоду. Для цього вам потрібно буде привести в порядок приміщення, а потім подати заявку в одне з агентств, що займаються здаванням нерухомості в найм.

Як правильно підготувати житло до здачі

Перш ніж заробити на приміщенні, необхідно спочатку вкласти в нього гроші, щоб привести до належного вигляду. Не варто думати, що для цього вам знадобляться дуже великі фінансові вливання. Серйозний (капітальний) ремонт варто робити тільки в тому випадку, якщо ваша квартира розташована в максимально вдалому місці для оренди. Зазвичай такі квартири орендують заможні клієнти та їх вимоги до комфорту досить великі.

Якщо ваша квартира призначена для робітників, студентів-очників, не варто вкладатися в оновлення житла великими сумами. Зробіть простенький косметичний ремонт і упорядкуйте сантехніку. Останнє важливе насамперед для вашого спокою. Цим ви убезпечите себе від неуважності квартиронаймачів. Адже при випадковому затопленні сусідів знизу претензії в першу чергу будуть пред'являтися вам, а не постояльцям.

Весь бюджет на ремонт повинен вкладатись у 3-4 місяці орендної плати для мешканців, які орендують квартиру мінімум на 1–2 роки. Якщо домовленість у вас досягнута на найближчі півроку, обмежтеся міні-ремонтом із витратами, які можна порівняти з 1–2 місячною орендною платою.

Що слід оновлювати під час підготовки до здачі?

Замініть покриття на стінах, підлозі та стелі. Якщо грошей все не вистачає, ремонтуйте приміщення саме у зазначеній послідовності. На початку стіни, в другу чергу, підлога і якщо дозволяють фінанси – стеля.

На що однозначно не варто витрачати гроші? Це паласи та килими. Тобто покриття для підлоги, що укладаються другим шаром на основний. По-перше, це невигідно. Вам доведеться двічі витрачатися на оновлення статі. По-друге, не всім квартирантам вони припадуть до смаку. Кому не сподобається те, що на покриттях накопичується багато пилу і їх потрібно часто забирати. У деяких алергія є алергія на побутовий пил. Треті віддають перевагу приміщенням, оформленим у стилі мінімалізм.

З цієї ж причини не варто перевантажувати квартиру предметами розкоші, такими як кришталеві вази, дорогі люстри і т. д. Скромних постояльців вони напевно відлякають. Краще натомість подбайте про те, щоб квартира була оснащена мінімальним набором меблів. Для більшості клієнтів елементарні зручності набагато важливіші за предмети розкоші.

У приміщенні обов'язково має бути присутня добротна і містка шафа. Крім шафи придбайте стіл зі стільцями та диван. Не завжди виправдовує себе придбання нових предметів. За бажання їх цілком можна замінити старими, але міцними аналогами. Не забудьте записати їх наявність у договорі, щоб квартиранти випадково їх не забрали при переїзді. Щоразу укомплектовувати квартиру набором меблів досить невигідно.

Автор: Олександр Бєлов