17-03-2014

Вкладаєш один раз та отримуєш гроші все життя!

діаграма

"Вкладаєш один раз і отримуєш гроші все життя!" – це вираз можна назвати визначенням бізнесу з комерційною нерухомістю та у деяких випадках до житлової нерухомості. Сьогодні люди, які мають певну суму грошей, і хочуть їх у щось інвестувати довго думають, куди вкласти свої кошти. Фондовий ринок сьогодні не в дуже хорошому становищі, на пайові інвестиційні фонди через тісний зв'язок із ринком акцій теж не варто сподіватися. Значить, ці місця не найкращий притулок для ваших грошей. Залишається нерухомість, а з нею там що?

На житловій нерухомості бізнес не збудуєш!

Ця фраза стала актуальною зовсім недавно. Адже буквально рік тому всі скуповували квартири, вкладаючи в них свої заощадження. Їх і здавати можна було, отримуючи не малий щомісячний дохід та перепродувати, було вигідно. Та й попит був величезний.

Сьогодні ж зростання цін призупинено, а експерти кажуть, що найближчим часом буде зовсім заморожено.

Це відбувається, по-перше, через те, що ринок вже переповнений цими пропозиціями. Ціни просто не можуть зростати вище. По-друге, люди вже не так швидко розкуповують квартири. Щоб взяти кредит на житло, потрібно внести великий перший внесок, а на це згодні мало хто.

Отже, сьогодні дуже знижена дохідність від вкладення в житлову нерухомість.

Комерційна нерухомість принесе гроші навіть у кризові часи!

Крім житлової нерухомості є ще один об'єкт, який чомусь недооцінюється інвесторами. На відміну від ринку житлової нерухомості ринок комерційної дуже і дуже успішний. Причому останнім часом комерційна нерухомість набирає непоганих обертів.

Що стосується офісних приміщень, то тут ціни стабільні, а ось на оренду приміщень під магазини та кафе ростуть, як кажуть, не щодня, а щогодини. Це відбувається через різке зростання міст, а також від того, яким би великим не був мегаполіс, хоч би як він був підготовлений до такої кількості магазинів, ресторанів, кафе і таке інше.

Якщо ви вкладетеся в таку нерухомість, ви можете не перейматися її вартістю. Оренда в будь-якому випадку не втратить своєї актуальності, магазини та кафе потрібні будуть завжди, у вас можуть змінюватися клієнти. І вартість бізнесу згодом тільки зростатиме.

Наприклад, найбільш прибуткові комерційні об'єкти для інвестування в Україні розташовані в Києві та інших великих містах. За бажання купити комерційну нерухомість без посередників можна гарантовано отримувати прибуток від здачі в оренду складських та офісних приміщень в індустріальному центрі України.

Автор: Олександр Бєлов