28-09-2011

Найдорожче в Києві приміщення, що здається в оренду, коштує близько 13 тисяч доларів

офіси

Як відомо з друкованого органу «Дело», сума коштів, витрачених на оренду київської елітної нерухомості, становила близько 121 тис. доларів.

За статистичними даними Park Lane – центру аналітиків при агентстві нерухомості, у серпні цього року загальний обсяг коштів – 121$ тис. перевищив показники липня місяця приблизно на 51.2%.

Що стосується скоєних угод, то хочеться зазначити, що угоди з оренди елітної нерухомості склали близько 4,7% загальної кількості угод з оренди, а це означає, що показники зросли на 1,8% порівняно з попереднім місяцем.

За підрахунком показників з'ясувалося, що частка нежитлового фонду, що орендується, склала 31,6% відповідно від загального обсягу. Найбільш затребуваними приміщеннями, що орендуються, виявилися офіси, склади, будівлі, загалом - комерційні об'єкти.

Друковані органи також повідомляють, що найдорожчою орендованою комерційною нерухомістю став об'єкт, розташований по вул. Павловського, площа якого становила 350 кв. метрів. Оренда такого магазину коштувала підприємцю 13 тис. доларів США.

Також підвищилися показники оренди заміських будинків. Порівняно з липнем місяцем, на 2,2% подібна нерухомість стала більш затребуваною. Велика кількість орендарів зупинили свій вибір на будинках в Обухівському, Варшавському та Одеському напрямках. А от щодо оренди елітних квартир, то показники значно знизилися на 8,8% порівняно з попереднім місяцем. Проте користувалися попитом в основному 2-кімнатні квартири в Печерському районі, в Подільському і Шевченківському. Як і минулих місяців, не пустували елітні квартири і в будинках по вулицях Панаса Мирного, Шевченка, Старонаводницької та Михайлівської.

Генеральний директор центру аналітичних досліджень, Галина Мельникова зазначила, що в серпні показники елітного приміщення, що орендується, були наближені до очікуваних результатів, ніж у червні та липні.

Вона також зазначила, що, виходячи з прогнозів, значно збільшиться попит на комерційну нерухомість, за яку орендарі будуть готові щомісяця платити від 1 до 10 тисяч доларів і вище.

Порівняно з минулим кварталом, знизився попит на заміську нерухомість, але аналітики вважають, що за найближчі місяці оренда заміських будинків збільшиться і компанія наблизиться до звичних статистичних показників.

А якщо говорити в цілому, то, виходячи зі слів генерального директора, ринок нерухомості в цілому починає стрімко розвиватися і зростати не тільки в сегментах оренди, а й у сегменті купівлі-продажу. А це, у свою чергу, позитивні новини для АН Park Lane.

Український бізнес ресурс.