17-09-2021

Новобудови у Миколаєві

новобудова

Щороку тисячі українців вирішують питання щодо купівлі житла. Деякі з них віддають перевагу перевіреному вторинному ринку, інші ж обирають новобудови в Миколаєві. 0512.com.ua – нові багатоквартирні будинки, облаштовані за останнім словом у будівництві. Незважаючи на очевидні переваги покупки квартири в новому будинку, слід знати і про те, що може чекати на вас з зворотного боку медалі.

Астрономічні ціни

Хоча охочих купити квартиру багато, деякі люди змушені обирати серед пропозицій на вторинному ринку. Виною тому мають бути ціни на нові квартири. Вони росли роками і нещодавно досягли астрономічних значень. Назвати навіть приблизні ціни складно – у кожного забудовника вони різні, адже залежать від багатьох факторів. Сказати, напевно, можна тільки одне: готуйтеся розпрощатися з чималою сумою.

Мета цієї статті полягає не в тому, щоб відповісти на запитання, чи виправдані такі високі ціни. Однак факт у тому, що такі високі ціни фактично відлякують, а часто навіть унеможливлюють покупку нової квартири. Незважаючи на наявність житлового кредиту, позичальник повинен мати власний внесок у розмірі 20% суми кредиту. Хоча на ринку є пропозиції із меншим внеском, врахуйте, що в цьому випадку позичка надається на менш вигідних умовах.

Якість та планування нових квартир

Ще один мінус, який не можна не помітити – це розмір готових квартир та їх якість. Вищезгадані високі ціни змушують забудовників будувати менші і менші площі для продажу такої квартири. Таким чином, створюються 3-кімнатні квартири площею 51 кв.м, що робить їх не дуже функціональними.

Варто хоча б на мить згадати планування «ДБК». Трикімнатні квартири у цих будинках мають 62-63 кв. Тому неважко поставити питання, чому вони вважаються привабливими, особливо серед сімей з дітьми. Їхнє планування набагато функціональніше, до того ж вони побудовані за старими правилами, з відповідною відстанню між будинками.

Якість нових квартир також може викликати сумніви, особливо з урахуванням їхньої ціни. Гонитва за прибутком змушує їх швидко відбудовувати. Буває, що вже через кілька років після здачі об'єкта у нього починають виявлятися різні недоліки, наприклад, у вигляді тріщин у стінах, спричинених просіданням будівлі. Вода в підземних гаражах після дощової ночі також не рідкість.

Знайти хорошу новобудову стає все важче

Спостерігаючи за тим, де будуються нові житлові комплекси, неважко зробити висновок, що часто це околиці міст. Мало того, що вони збудовані майже в глушині, без навколишньої інфраструктури, але й саме розташування ускладнює доступ їхніх мешканців до центру міста. Година в пробці вранці та вдень – сумний стандарт для життя на околиці. Звичайно, ціни на квартири в таких місцях обов'язково нижчі, але пам'ятайте, що наш час безцінний.

Розташування - це, поряд з ціною, найважливіший фактор при виборі квартири, і не має значення це або вторинний ринок. Якщо у вас є діти, особливо важливо подумати про так звану щоденну логістику. Дуже часта брак інфраструктури у вигляді дитячих садків і шкіл змушує батьків щодня возити своїх дітей до найближчого доступного закладу.

Підсумовуючи, купівля нової квартири – це завжди виклик. Безумовно, слід враховувати низку плюсів та мінусів. Барвисті візуалізації, підготовлені забудовниками, не повною мірою відображають те, що кожен покупець очікує від купівлі квартири. Враховуйте і той факт, що вибір житла також має бути адаптований до потреб усіх домочадців.

Підготував: Олександр Бєлов