16-06-2014

Нерухомість та земля – 2014: як на практиці працює система реєстрації прав та що відбувається з договорами оренди землі?

Як практично працює система реєстрації речових прав? Що зараз відбувається із договорами оренди землі, укладеними до 2013 року? З якими проблемами стикається власник нерухомості на Кримських територіях з погляду речових прав на нерухомість, у чому відмінності російської та української систем обігу нерухомості? На ці та багато інших актуальних питань можна буде отримати відповіді, відвідавши семінар «Нерухомість та земля – 2014: як на практиці працює система реєстрації речових прав та що відбувається з договорами оренди землі», що відбудеться 2 липня в Одесі.

Зокрема, в ході заходу йтиметься про законодавчі зміни, що відбулися у 2014 році у сфері регулювання обігу об'єктів нерухомості, податок на нерухомість, виявлені практикою проблеми нової системи реєстрації та способи вирішення, про особливості реєстрації речових прав на нові побудовані (реконструйовані) об'єкти, про специфіку попередніх договорів у угодах з нерухомістю та розрахунки між сторонами договорів, про правові аспекти оренди нерухомості.

Також на порядку денному — земельна ділянка як об'єкт нерухомості та проблемні питання оренди сільськогосподарських земель (проблеми продовження договорів, подвійна реєстрація оренди), підстави для перегляду розміру орендної плати. Вивчаємо судову практику.

Окрему увагу буде приділено статусу територій на Кримському півострові за нових умов, особливості правового режиму обігу земель. Для власників нерухомості в Криму коротко про відмінності правового регулювання обороту нерухомості в Україні та Російській Федерації.

Проведе семінар адвокат Віталій Правдюк (Київ). Досвід юридичної практики із спеціалізації земельне право, нерухомість, будівництво – близько 10 років. Працював у найбільших будівельних компаніях України, включаючи "XXI Вік". З 2008 по 2011 рік очолював практику нерухомості, будівництва та земельного права у великих юридичних компаніях країни. Автор численних публікацій у спеціалізованих виданнях «Будівельна діяльність», Building, Property Times та ін.

Організатор заходу:

вища ліга практикум

Інформаційні партнери:

АН BFSEstate Sale Одеса