13-06-2016

Чорний ринок оренди житла на Коста-Бланку процвітає

Цього року власники житла, що здається на узбережжі Коста-Бланка в оренду, отримали найвищий прибуток за останні десять років. Тим не менш, такий успіх не дасть відчутних дивідендів для бюджету, а отже, і для населення. Причиною тому – велика кількість об'єктів нерухомості, що здаються в регіоні, які ніяк і ніде не враховані.

Простіше кажучи, великі прибутки пішли у пісок так званого чорного ринку. Сюди ж можна віднести пропозиції щодо сервісу «все включено», які приїжджі після заочної броні використовують, не витрачаючи інші кошти на свій розсуд, а бронь відразу враховується, як реалізований прибуток! Від цього додатково втрачають ресторани, кафе та більшість магазинів.

Опитування показує, що в області нерегульованої оренди знаходиться п'ятдесят п'ять відсотків об'єктів, тобто нелегальний бізнес у цьому секторі перевищив навіть найбілішу офіційну частину! Також зазначається, що використання чорного ринку оренди квартир і будинків прямо позначається і на числі офіційно зареєстрованих робочих місць, яких також має бути більше, але тут різниця ще крутіша – у п'ять разів! Звідси знову втрачає скарбниця.

Підготував: Олександр Бєлов