12-06-2021

Дуплекс вдома: вигідна інвестиція чи невиправдані очікування?

Дуплекс вдома: вигідна інвестиція чи невиправдані очікування?

Це дозволяє стати власником власного житла після завершення проекту або перепродати його іншому. Будівельний пропонує нові варіанти для вкладень своїх коштів - дуплекси.

Однак багатьох інвесторів цікавить, чи варто вкладати свої кошти в такий проект, чи виправдає він очікування, чи це просто черговий комерційний хід. Щоб розібратися в цих питаннях, потрібно познайомитися з цим видом нерухомості та зрозуміти його плюси/мінуси. Корисно дізнатися, що допоможе бути розбірливим інвестором у виборі такого типу нерухомості.

Що таке вдома дуплекс

Це будинок, який будується для двох господарів. Будується як цільна конструкція, розділена навпіл для двох різних власників. Такі будинки часто будуються як котеджі за містом, можуть мати 2-3 поверхи, тому є місткими спорудами. Вони комфортні не лише для відпочинку на території як на дачі, а підходять для повноцінного повсякденного життя із сім'єю, з дітьми.

Такий тип будівель не дуже звичний для мешканців України, проте в історії архітектури та проектування він використовується вже давно. Своє існування вони розпочали ще у ХІХ столітті в Англії. Але на той час будинки не зводилися спочатку за типом дуплекс, а добудовувалися поступово. Частий вибір дітей, які хотіли жити поряд із батьками, проте мати при цьому особистий простір. Тому часто були не симетричними, відрізнялися розміром та матеріалами.

Однак будинки, які будують сучасні будівельники, мають симетричну дзеркальну форму.

Тому виглядають стильно та сучасно. Будівництво такої нерухомості здійснюється у різних регіонах країни. Одна з вигідних вкладень для інвестора – купити дуплекс будинок під Києвом, тому що ця територія завжди високо цінувалася і лише зростатиме у вартості з роками.

Головні особливості та переваги будинків дуплекс

Дізнатися, які переваги мають ці житлові будівлі важливо, щоб зрозуміти, чи коштують вони гроші. Головні переваги та особливості:

  1. Дзеркальне планування дозволяє розмістити кімнати так, щоб сусіди не заважали один одному. Загальна стіна може бути обладнана другорядними підсобними кімнатами, що підвищує комфорт життя з іншими господарями.
  2. Дуплекси – це не двоповерхові квартири. Це повноцінні будинки зі своєю територією, двором, ділянкою, яку можна відгороджувати, розміщувати на ньому гараж та інші споруди.
  3. Кожен власник має власний окремий вхід у свою частину котеджу. Відповідно, у них окремі лічильники для електроенергії, води, газу. Кожен платить лише за свої витрати.

Часто будинок має великі панорамні вікна, що дозволяє створити світло затишне приміщення, в якому легко економити ресурси. З цих причин багато інвесторів вважають за краще купувати дуплекс під Києвом замість окремого котеджу.

Вибір місця розташування будинків

Це є важливим показником для інвестора. Якщо місце будівництва будинків вибрано невдало, то жити там буде незручно. Вигідно інвестувати у дуплекс у Києві, що будується не надто далеко від міста, щоб із цієї місцевості було зручно добиратися на роботу. Тоді цей будинок буде справді житловим місцем, а не дачею для відпочинку. Ще один чинник – інфраструктура місцевості.

Якщо в селищі чи містечку є акуратна, доглянута територія, дитячі майданчики, магазини, аптеки, то таке вкладення коштуватиме своїх коштів.

Чи варто вкладатися в дуплекси

Інвестор приймає рішення сам за своїми можливостями та поглядами на життя. Але загалом, якщо зважати на загальні тенденції людей перебиратися в тихі райони з власними ділянками у дворі, то таке вкладення вже вигідне. Приміські райони розвиваються в інфраструктурі, навіть якщо це нове селище, все одно воно й надалі збільшуватиметься населенням, яке обслуговує сервіси. Через кілька років у такому місці вартість дуплексів підвищуватиметься у два або більше разів.

Тому інвестору вигідно вкладати кошти у майбутнє, на цьому він лише запрацює, але не втратить.

Підготував: Олександр Бєлов