10-08-2016

Як вигідно орендувати квартиру?

квартира

Оренда квартири – затребувана серед студентів, молодих людей та громадян, які часто вирушають у відрядження, послуга. Сьогодні в мережі є безліч пропозицій про здачу різноманітних житлових об'єктів. Тому багато хто задається питанням, як не тільки знайти комфортне житло, а й орендувати його на вигідних умовах.

Ріелтори агентства нерухомості BFS визначили кілька факторів, які певною мірою впливають на орендну ставку. Скориставшись цією інформацією, можна буде заощадити на оренді.

Місцезнаходження

Найбільша орендна ставка встановлюється власниками квартир, що зосереджені в центральній частині міста, в історичних районах. Тим громадянам, які намагаються скоротити витрати, краще зосередитись на спальних районах.

Певною мірою на орендну ставку впливає і інфраструктура, і транспортна розв'язка, і паркування. Зверніть увагу, що якщо в безпосередній близькості від будинку, в якому розташовується житло, є парковка, зупинка, то заощадити, швидше за все, не вийде.

Тип будинку

Квартири у старих будинках надають в оренду за нижчою ціною, ніж житлові приміщення у новобудовах. Зумовлено це тим, що в нових будинках комфортніше планування, кращі умови проживання. Але для того, щоб скористатися всіма цими перевагами, потрібно буде вкласти більше коштів.

Меблі

Щоб знизити витрати, можна віддати перевагу квартирам, де немає меблів. Такий варіант дуже зручний для тих людей, які вже мають певні меблі. Житло без меблів підійде і для тих, хто планує самостійно його обставити.

Пошук квартири: самостійно або з посередниками

Деякі громадяни, намагаючись мінімізувати витрати, не звертаються до посередників. Якщо ви плануєте скористатися таким самим варіантом, то повинні підготуватися до того, що на пошуки знадобиться і певний час, і сили. Адже потрібно постійно переглядати пропозиції, присутні в мережі, самостійно давати оголошення.

Посередники ж зможуть підібрати квартиру, Що відповідає заявленим характеристикам, максимально швидко. Звертаючись до працівників агентств нерухомості, не варто називати чіткі суми, оскільки вони шукатимуть більш дорогі варіанти.

Таким чином, орендувати квартиру на максимально вигідних умовах можна, якщо зважати на величезну кількість моментів, відноситься до процесу пошуку серйозно. Не слід забувати і про такий аспект, як ретельна перевірка документації, оформлення угоди.

Автор: Олександр Бєлов