10-02-2020

Східна Європа приваблює інвесторів у готельну нерухомість

Столиця Сербії Белград

Столиці Румунії, Угорщини та Сербії, а також великі другорядні міста Польщі дедалі більше приваблюють девелоперів та інвесторів у готельну нерухомість на тлі зниження прибутковості у Празі та Варшаві.

З 2014 року на шести основних ринках Східної Європи укладено угод на 4,6 млрд доларів, а 1/3 у 2019 році. Про це повідомляє Prian.ru з посиланням на Bloomberg.

Будівництво нових готелів ведеться у Будапешті, Бухаресті та дрібних містах Польщі. У Гданську, Гдині та Сопоті відкриються дев'ять готелів на 1,9 тис. номерів. У 2021 році у Будапешті завершаться проекти на 3 тис. номерів.

У свою чергу, великі готельєри продовжують втілювати нові проекти у Празі та Варшаві – міста з високою прибутковістю порівняно із Західною Європою. У Польщі збудують комплекс преміум-класу на узбережжі Балтійського моря. А у Празі на місці колишньої залізничної станції з'явиться багатофункціональний комплекс.

Директор Orbis Жиль Клаві:

"Польща та Румунія є ключовими центрами інвестицій, тому що ці дві країни Східної Європи мають сильні внутрішні ринки".

Нагадаємо, за підсумками 2018 року було відкрито 8 022 готельних номерів на території Росії, Грузії, України, Вірменії, Казахстану та Білорусі.

Підготував: Олександр Бєлов