08-10-2019

Найнезвичайніше житло в Парижі: чотириповерховий будинок площею 25 квадратних метрів

будинок Париж

Дорожнеча житла в Парижі підштовхнула двох архітекторів до створення чотириповерхового житлового будинку площею всього 25 квадратних метрів. Повідомляє французьке видання The Local.

Архітектори Марк Сірвін та Клеменс Еліар реконструювали стару, темну та вузьку будівлю поряд з Hôtel des Invalides у 7-му окрузі. Тепер на чотирьох окремих поверхах розмістилися ванна кімната, кухня-вітальня, кабінет та спальня.

Вітальня займає більшу частину простору: 15 кв. м., а ванна кімната 3 кв. м. розміщена у підвалі.

Житло повністю обладнане кухонними приладами, такими як посудомийна машина та духовка, а також шафами та шафами на замовлення. Сходи також використовуються для зберігання речей завдяки збудованим ящикам.

На середніх поверхах встановлені металеві сітчасті підлоги для покращення освітленості кожного куточка цього незвичайного житла.

Архітектори стверджують про повну оптимізацію простору, проте зізналися, що будинок не підходить для проживання в ньому дітей.

«Це підходить молодому працівнику, студенту чи тому, хто розпочинає свою кар'єру», – каже Сірвін.

На реконструкцію будинку витрачено 3 тис. євро за кв. м. та чотири місяці кропіткої роботи.

Видання The Local вважає що це непогано, тому що у вересні середня вартість нерухомості в Парижі досягла символічної позначки 10 тис. євро за кв. м.

Нагадаємо, стрімке зростання цін на оренду житла у великих містах Іспанії призводить до високого ступеня затребуваності недорогих. капсульних квартир.

Підготував: Олександр Бєлов