07-12-2015

Як придбати комерційну нерухомість

комерційна нерухомість

Нині дуже вигідно вкласти гроші у нерухомість. Це стосується як житлових, так і нежитлових приміщень. Однак вкладення коштів у комерційну нерухомість може принести більше користі, ніж від покупки житлової. Приватних підприємств зараз багато, йде розвиток малого бізнесу. Усе це є передумовами придбання спеціальних приміщень.

Об'єкти комерційної нерухомості

  • будівельні майданчики;
  • заклади громадського харчування;
  • торговельні майданчики;
  • майнові комплекси;
  • складські приміщення;
  • офісні будівлі та приміщення;
  • виробничі площі.

Будь-який з перелічених вище об'єктів можна придбати і розпоряджатися на свій розсуд. Від придбання будь-якого комерційного об'єкта можна отримати дохід. Щоб мати більші знання у цій галузі, слід розділити види прибутку з комерційної нерухомості. Вони бувають:

  1. Довгострокова оренда.
    Передбачає здачу приміщення у користування фізичній чи юридичній особі на тривалий термін (від року та вище) за фіксовану щомісячну плату. Наприклад, здавання приміщення великої компанії для здійснення її безпосередньої діяльності.
  2. Короткострокова оренда.
    Надання приміщення у користування фізичній чи юридичній особі на короткий період часу (до одного року) або термінове надання об'єкта на строк, встановлений за погодженням сторін, за певну вартість, яку пропонує орендодавець. Наприклад, здавання приміщення в оренду для проведення заходу, наради, зустрічі та інше.
  3. Власний бізнес.
    Цей варіант підходить для тих, хто набуває комерційної нерухомості для ведення бізнесу. Це досить вигідне придбання, адже можна витрачати зайві гроші на оренду. До високоприбуткового бізнесу можна віднести торгову нерухомість.
  4. Ремонт купленого приміщення та подальший його продаж.
    Такий варіант теж може дати прибуток. Але це не стосується розділу стабільного доходу. Наприклад, можна купити офісне приміщення, яке потребує ремонту. Далі можна витратити деяку суму на поліпшення зовнішнього вигляду приміщення та надалі перепродати його за вищою ціною.

Слід зазначити, що вкладення коштів у комерційну нерухомість – це наступний дохід, а й певна соціальна стадія. Така нерухомість є високоліквідною.

Для того, щоб придбати комерційний об'єкт, бажано скористатися послугами ріелтора. Досвідчений фахівець у галузі нерухомості, допоможе вибрати об'єкт, що відповідає всім вимогам продавця та визначити його оцінну ринкову вартість. Вся угода купівлі-продажу буде юридично грамотно оформлена і унеможливлює виникнення конфліктних ситуацій.

Автор: Олександр Бєлов