05-08-2015

Способи отримання доходу з нерухомості

Оренда квартири в Чудо-Міську Одеса.

Існує безліч способів здавання квартири в оренду. Можна виділити два варіанти отримання додаткового доходу з нерухомості: здавання житла квартирантам на тривалий термін та здавання квартири подобово. Кожен із варіантів має свої особливості.

Здача квартир на тривалий термін

Одним із способів розміщення інформації про можливість здачі квартири на тривалий час, є розміщення оголошення про це в друкованому органі або звернувшись до спеціалізованої агенції. Можна знайти в інтернеті на профільних форумах. Якщо квартира знаходиться на околиці міста, у неблагополучному районі або вдалині від транспортних розв'язок, то за здачу такого приміщення в оренду, багато грошей не заробиш, але мешканці сплатять комунальні платежі та можливе отримання квартиронаймачем деякого доходу. При розміщенні квартири в престижному районі міста здача в оренду може принести суттєвий дохід. Орієнтовну вартість місячної оренди з похибкою до 30% можна визначити, розділивши оцінну вартість нерухомості на сто. Отриманий результат можна порівняти із вартістю оренди подібних квартир у вашому районі.

Здавання квартир подобово

Насамперед, щоб здати квартири подобово, треба зробити в ній ремонт, навести порядок, вона має виглядати затишною та чистою. Наявність модних меблів та сучасних побутових приладів може значно підняти вартість її оренди. Регулярне прибирання у квартирі можуть проводити як господарі, так і спеціально найняті люди. Наприклад, подобова оренда квартир в Одесі принесе приблизно втричі більше прибутку, ніж здавання в оренду постійними мешканцями. І тут необхідно забезпечити просування своєї квартири. Люди, які орендують квартири подобово, зазвичай прибувають з інших регіонів і довго не затримуються. Вони зазвичай обмежені в засобах, тому не можуть жити в готелях, проживання в яких коштує набагато дорожче. Але слід враховувати, що зі зростанням прибутку зростають ризики псування вашого майна, оскільки поведінку випадкових постояльців важче контролювати.

Здача квартир без посередників

Ваше рішення організувати здачу квартири без посередників має свої переваги та недоліки. Серед переваг – відпадає необхідність відрахування комісії агентству нерухомості. Недолік – необхідність проведення самостійного пошуку можливих клієнтів та укладання з ними договорів.

Автор: Олександр Бєлов