05-05-2016

Як вибрати нерухомість за оголошеннями?

нерухомість за оголошеннями

Якщо вам потрібна нерухомість, то, здається, немає нічого простішого, ніж набрати в рядку пошуку в інтернеті нерухомість оголошення. Проте, все не так просто, як здається. Розібратися у всьому різноманітті досить складно.

Зазвичай, у багатьох виданнях оголошення перемішані, вам варто знайти сайт, де все розбито за рубриками. Якщо вам потрібно купити нерухомість, немає сенсу переглядати оголошення, де пропонують оренду об'єктів. Обов'язково переглядайте не тільки сайти різних агентств нерухомості, а й різноманітні ЗМІ.

Усі оголошення про продаж нерухомості можна умовно поділити на два типи. Ті, які подає безпосередньо власник, але за участю посередника або ті, які викупило агентство нерухомості за низькою ціною і тепер перепродує. Що краще – вирішувати лише самому покупцю. Зазвичай посередником у разі є ріелтор і він отримує свої комісійні від покупця чи то з продавців залежно від складеного договору купівлі-продажу. Деяким може здатися привабливішою купівля нерухомості від власника безпосередньо, проте тут також можливі витрати на залучення юриста, на з'ясування ризиків, з якими може бути пов'язана дана нерухомість. Адже не можна бути повністю впевненим у правильності всіх документів та у відсутності різних проблем щодо даної нерухомості, саме цим покликане займатися агентство нерухомості. В іншому випадку ваші документи може перевірити лише нотаріус.

При перегляді оголошень обов'язково звертайте увагу на повний опис, наявність усіх контактних даних продавця. Якщо людині нема чого приховувати, то зазвичай вона вказує всі дані про нерухомість та про себе.

Автор: Олександр Бєлов