05-11-2020

Суть оренди

підписання договору

У цій статті наведено деякі дуже важливі поняття.

Законодавець зазначає, що через договір оренди орендодавець зобов'язується здати предмет у користування, а орендар, приймаючи цей предмет, зобов'язується виплатити орендодавцю узгоджену орендну плату. Тут варто зупинитися та ознайомитися зі згаданими вище концепціями.

Дозвольте мені звертатися до вас як до людини, яка хоче знайти дах над головою. Мені буде легше створювати несуперечливі характеристики понять. Як написати договір оренди? Можливо, вас цікавлять подробиці, тому я не чекатиму до самого кінця.

Що таке довільна оренда?

На відміну від звичайної оренди, довільна оренда має певні елементи. Вони представлені нижче.

  1. Вона може бути укладена тільки на певний термін, трохи більше 10 років.
  2. Цей період може бути продовжений наступні роки, але не може перевищувати 10 років.
  3. Тільки фізичні особи, які не провадять підприємницьку діяльність, можуть використовувати її.
  4. Фізичні особи, які здійснюють підприємницьку діяльність, можуть укласти її лише в тому випадку, якщо їхня діяльність пов'язана з орендою приміщень.
  5. Тільки власники квартир мають право на неї.
  6. Будь-яка інша юридична особа може укласти договір оренди житла (наприклад, суборендар).
  7. Чи не поширюється на приміщення, що є частиною державного житлового фонду. Іншими словами, це можливе лише в тому випадку, якщо власник квартири є приватною особою або має право спільної власності на приміщення.

Хто господар?

Орендодавцем, звичайно, є фізична або юридична особа, яка володіє майном, яке ви хочете орендувати. Те, про що ми говоримо у цій статті, це, звичайно, квартира, а точніше – житло. Зверніть увагу на те, який тип договору ви підписуєте, тому що орендодавець має право вирішувати, чи бажає він надати приміщення на невизначений період (невизначений термін), чи воліє він укласти договір на певні терміни (терміновий контракт, наприклад, 1 рік).

Орендодавець має ряд прав та обов'язків, які дозволяють йому стежити за станом свого майна та піклуватися про ваші основні житлові потреби. Тема, безумовно, дуже цікава і заслуговує на вивчення.

Раніше ми розповіли про основах пошуку тимчасового житла – звичайні готелі, готелі для тривалого проживання та оренда будинків чи квартир.

Автор: Олександр Бєлов