05-06-2020

Перепланування під час ремонту: за та проти

інтер'єр квартири

При ремонті можна змінити не лише оздоблення, інтер'єр та колірне рішення у своєму будинку, але й сам простір, розміщення кімнат і навіть їх площу. Для цього роблять перепланування. Це процес зміни розташування перегородок, зміна цільового призначення приміщень. Це рішення має масу переваг, але не завжди є можливість реалізуватися перепланування.

Переваги перепланування

Перепланування – це можливість збільшити корисну площу житла для більш комфортного розташування приміщень. Це особливо актуально для невеликих квартир, наприклад однокімнатних. За допомогою перепланування можна додати балкон до загальної площі, видалити перегородки та дверні отвори. Приклади та способи зробити смарт-квартиру більш просторою ви можете знайти, перейшовши за посиланням: https://neostroy.com.ua/remont-1-komnatnoj-kvartiry. Але це універсальні рішення, і саме вам можна підібрати інший варіант.

При переплануванні можна зробити свою квартиру комфортнішою для себе. Підігнати її під свої потреби. Наприклад, у вашому будинку два санвузли, але вам достатньо одного. Рішення – перетворити другий на повноцінну вбиральню. Або поєднати кухню та вітальню та зробити комфортну студію. Це стильно та суттєво збільшує корисну площу. Також можна грамотно використати балкон. Не перетворювати його на склад непотрібних речей, а зробити затишною кімнатою. Все це називається переплануванням.

Що може вас зупинити?

Не завжди перепланування в принципі допустима. Вирішити це може лише інженер, який проаналізує особливості конструкції архітектурної споруди. Ви повинні пам'ятати, що несучі стіни зносити не можна. Але це лише один із факторів, які оцінює інженер, приймаючи рішення про допустимість перепланування.

Крім того, ви повинні розуміти, що демонтаж і монтаж перегородок збільшить термін і вартість ремонту. Це дуже легко пояснити: це додаткова робота, яку потрібно виконати. А будь-яка робота вимагає часу і коштує грошей.

Де знайти підрядника?

Самостійно проводити перепланування в багатоквартирному будинку не рекомендується. Цим мають займатися професіонали. Зокрема вам можуть допомогти фахівці компанії «Неострой». Вони професіонали своєї справи та мають великий досвід. Більше інформації ви знайдете на веб-сайті https://neostroy.com.ua.

Підготував: Олександр Бєлов