04-08-2016

Інвестиції в орендний бізнес

офіс

Сьогодні багато хто розуміє, що здаючи в оренду квартиру або офісні, нежитлові приміщення можна мати непоганий додатковий заробіток.

При укладанні правильного договору з орендарем, останній може бути зобов'язаний містити приміщення у належному вигляді або зробити повний ремонт після закінчення терміну оренди. З цього випливає, що варіант купити орендний бізнес оптимальний тим, що при досить невисокому порозі вкладень виходить висока окупність. Одного разу вклавши гроші, власник площі отримує щомісячну платню за оренду, особливо нікуди більше не вкладаючи. Другий позитивний бік – на будь-яку нерухомість завжди знайдеться покупець, тобто цей бізнес завжди можна далі перепродати. Комерційна нерухомість є найбільш затребуваним сегментом ринку. Тим більше, купуючи нерухомість в Одесі, Підприємець отримує найвищий прибуток від будь-якої діяльності.

Орендний бізнес, як і будь-який інший, теж вимагає певних прорахунків і зважених рішень. Наприклад, з погляду вкладень, потрібно зважити всі очікування щодо майбутньої доходності, враховуючи вкладені кошти. Варіант вкладення коштів також може бути різний – власні або позику. При позикових коштах слід не забувати про щомісячну виплату кредиту – цей пункт плану також впливатиме на ліквідність підприємства. А з точки зору прибутковості, визначитися з місцем розташування нерухомості. Яка прохідність людей, чи станція метро, ​​які будівлі знаходяться по сусідству. Об'єкт має бути доступний з усіх боків користувачеві.

Особливий випадок купівлі нежитлового приміщення – з орендарями. У цьому випадку обов'язково потрібно вивчити договір оренди, коли його було укладено і наскільки буде актуальним для нового господаря. А саме, чи знаходиться орендна плата на ринковому рівні, чи прописані можливі зміни відповідно до зміни валютного курсу. Чи входять у вартість оренди оплата податків за найм та комунальні послуги.

Автор: Олександр Бєлов