04-05-2016

Інвестиції у комерційну нерухомість Великобританії скоротилися на 43%

Лондон

Іноземні інвестори почали уникати ринку комерційної нерухомості Великобританії через референдум про членство країни у Євросоюзі.

Стадія туманності може покласти крапку тривалому етапу підвищення цін на квадратні фути, вважають фахівці, опитані The Wall Street Journal.

У I кварталі обсяг угод на ринку комерційної нерухомості королівства скоротився на 43% у річному вираженні до 10,9 млрд фунтів (15,9 млрд доларів). У Лондоні падіння склало 47% - до 5 млрд фунтів.

При цьому лише 5% місцевих ріелторів відзначили зростання інтересу з боку іноземних покупців в останні три місяці, показало опитування Royal Institute of Chartered Surveyors. У ІІ кварталі 2015 року їх було 36%. Інтерес іноземних інвесторів почав знижуватися з того часу, як у травні 2015 року стало відомо про проведення референдуму, згадують економісти.

Раніше цього місяця агентство Standard & Poor's попередило, що ціни на нерухомість можуть впасти, якщо британці проголосують за вихід із ЄС (Brexit). Як вважають експерти, такий результат референдуму неминуче вплине і на ринок комерційної нерухомості країни, особливо в Лондоні, оскільки компанії відтягуватимуть прийняття рішень про угоди, не знаючи, чого тепер чекати від місцевого ринку.

За матеріалами Newsru.com.