03-06-2016

Як вибрати агенцію для здачі квартири?

ключі в руці

При виборі агентств багато хто майже завжди звертає увагу тільки на його розмір, популярність і рейтинг. Так, безумовно, це все дуже важливі деталі, які не можна забувати, але є й інші, на які мало хто звертає увагу. При виборі агентства управління квартирою слід взяти до уваги, наскільки оснащена компанія, чи є там добрі спеціалісти з різних областей: від піарників до сантехніків.

Усі аспекти договору чітко прописані, і ви можете навіть переглянути їхні приклади в інтернеті. Після його підписання наймодавець вже не ви, а контора, з якою ви уклали угоду. Гроші ви можете отримати будь-яким зручним вам способом: або готівкою, в касі агентства, або банківським переказом.

Крім терміну перебування агентства на ринку нерухомості та досвіду його роботи, не варто забувати і про такі чимало важливих факторів, як:

  1. Відповідна підготовка працівників, якісний набір штатів.
  2. Договір із однією із солідною страховою компанією, щоб ви не боялися втратити свої гроші.

Укладання договору проводиться виключно у письмовій формі. Причому з наступною державною реєстрацією. Якщо ж через якісь обставини та чи інша сторона вирішить розірвати договір, то вона повинна попередити іншу сторону як мінімум за 3 місяці.

До допомоги таких агентств, як стверджують експерти, власники квартир вдаються вкрай рідко. Кількість таких становить не більше як два відсотки в Одесі. Їхніми послугами користуються, як правило, які їдуть закордон на деякий час, або ж жителі інших областей нашої країни, які купують квартири в місті біля Чорного моря для отримання доходу.

Але незважаючи на всі плюси таких фірм, громадяни вважають за краще довіряти керування своєю квартирою близьким друзям чи родичам. Це пов'язано не лише з тим, що вони не хочуть довіряти агентствам і сплачувати їм відповідний відсоток, а й ухилятися від сплати податків.

Але якщо ви вже уклали договір з компанією, то дуже уважно поставтеся до опису майна, яке знаходиться у вашій квартирі. Тому що якщо вам зламали телевізор, а його не було в списку речей, що описуються, то компенсувати цей збиток вам ніхто не буде. Не забудьте зафіксувати, в якому стані була ваша квартира, до поселення в ній мешканця. Так ви зможете отримати компенсацію за обдерті шпалери чи побиту плитку.

Автор: Олександр Бєлов