02-10-2018

Глобальний індекс міхура на ринку нерухомості (жовтень 2018)

Гонконг

Звіт UBS Global Real Estate Bubble Index 2018 підготовлений Головним інвестиційним офісом UBS Global Wealth Management та аналізує ціни на житлову нерухомість у 20 розвинених фінансових центрах світу по всьому світу.

У Гонконгу найімовірнішим є ризик міхура на ринку житла, де ціни зростають на 10% щороку починаючи з 2012 року. За ним слідують Мюнхен, Торонто, Ванкувер, Амстердам та Лондон. Ринки нерухомості із завищеними цінами характеризують Стокгольм, Париж, Сан-Франциско, Франкфурт, Сідней, Лос-Анджелес, Цюріх, Токіо, Женева та Нью-Йорк.

Навпаки, ринки зі справедливою ціною на нерухомість у Бостоні, Сінгапурі та Мілані, а в Чикаго – нерухомість недооцінена.

Незважаючи на те, що багато фінансових центрів, як і раніше, схильні до ризику виникнення міхура на ринку житла, не потрібно порівнювати сьогоднішню ситуацію з докризовими умовами. Проте інвестори мають залишатися вибірковими на ринках житла з ризиком міхура, таких як Гонконг, Торонто та Лондон.

Середня прибутковість житла у найважливіших розвинених ринкових фінансових центрах за останні п'ять років становила 10% на рік.

Аналітики UBS рекомендуємо виявляти обережність при купівлі житлової нерухомості у більшості великих міст з розвиненим ринком.

Global Real Estate Bubble Index 2018

раніше повідомлялося про найбільш переоцінені ринки нерухомості у дослідженні The Economist.

За матеріалами UBS