02-05-2018

Юридичний супровід угод

супровід угод

При здійсненні будь-якої угоди немає такого етапу, якого можна підійти формально. Недбалість при збиранні інформації, переговорах, підготовці проекту договору призводить до сумних наслідків, що обертаються великими фінансовими втратами.

Що являє собою супровід?

Юридичний супровід господарських угод складається з таких етапів:

  • збір інформації про контрагента;
  • проведення аналізу документації;
  • участь у переговорах;
  • розгляд можливості оптимізувати податкові наслідки правочину.

Якщо сторони укладеної угоди порушують її умови, адвокат бере на себе питання досудового врегулювання спору, представляє інтереси в суді і при виконанні рішення суду.

Супровід угод (докладно тут) вимагає професійного підходу ще на етапі усних домовленостей, коли сторони лише висловили намір про складання та підписання договору. З цього моменту потрібно зібрати інформацію про контрагента, яка повинна вказувати, наскільки він економічно спроможний та його статус.

Вивчення контрагента та підготовка проекту угоди

В результаті вивчення документів контрагента, на підставі яких укладатиметься угода, можна встановити несумлінність її намірів.

Це дозволяє оцінити можливі ризики укладання угоди. Адвокати в Києві Компанії «Слинько та партнери» готові подати правове висновок та рекомендації щодо запланованої угоди.

Після підготовчої роботи потрібно розробити проект договору. Підприємці нерідко роблять помилку, використовуючи шаблони угод, які не відповідають конкретній ситуації. У кожному випадку необхідно розробляти окремий договір або кілька його проектів, враховуючи дані, які отримані на етапі збору та вивчення інформації про контрагента.

Важливо, якщо угоду буде укладено так, щоб максимально зняти податкове обтяження з підприємця. Чинне українське законодавство дозволяє робити дії, спрямовані на досягнення таких цілей. Допомога фахівця буде тут дуже доречною.

Коли щось пішло не так

Участь адвоката потрібна, якщо необхідно змінити пункти договору або у разі його дострокового розірвання. Фахівець допоможе підприємцю оцінити наслідки цих дій.

Ще гострішим є питання про залучення адвоката, якщо угода не виконується, оскільки деякі положення підписаного договору можуть не виконуватися, і нерідко це супроводжується фінансовими втратами. Адвокати компанії «Слинько та партнери» допоможуть вирішити спірні питання у досудовому порядку.

Якщо врегулювати суперечку в такому порядку не виходить, тоді слід звертатися з позовною заявою до суду. Ми готові бути вашим представником у суді та супроводжувати виконання рішення суду.

Врахуйте, що все сказане є актуальним і у разі придбання готового підприємства. Юридичний супровід покупки бізнесу адвокатами Компанії «Слинько та партнери» вбереже від шахрайства та фінансових втрат.

Автор: Олександр Бєлов