01-06-2017

Опис майна під час здачі квартири в оренду

квартира для оренди в Аркадії

Досить така велика кількість людей отримують дохід від того, що здають квартири в оренду. Якщо у вас є вільна житлова площа, яка на даний момент не зайнята, ви сміливо можете почати заробляти на ній гроші, адже є величезна кількість людей, які приїхали з інших міст і потребують тимчасового житла.

Існує кілька правил для людини, яка вирішила здати свою квартиру в оренду. Найголовніше правило - це грамотне укладання договору оренди житла. Найкраще це робити разом із фахівцем. І також до цього договору обов'язково має прикріплюватися опис всього майна, що знаходиться на території орендованого приміщення.

Опис майна необхідний у тому, щоб у партнерів немає ніяких конфліктних ситуацій з урахуванням зникнення будь-якого предмета. Обидві сторони мають поставитися до цього документа дуже серйозно.

Людина, яка складає опис майна, зобов'язана дуже чітко та докладно описати всі предмети, які вона вносить у цей документ, щоб потім не виникло жодних проблем та невідповідностей з дійсністю.

У той же час людина, яка орендує житлову площу, повинна дуже уважно вивчити цей документ щодо наявності всіх зазначених елементів, а також переконатися в тому, що в списку немає предмета, якого в житті не було в цьому приміщенні. На даний момент дуже важливий, тому що існують недобросовісні люди, які хочуть отримати додаткову вигоду від оренди житла шляхом обману.

Усі предмети, зазначені в описі, повинні мати чітку характеристику. Наприклад, якщо це побутова техніка, то дуже важливо, щоб були вказані такі моменти, як рік випуску, колір, модель, назва, дефекти і подряпини, якщо такі присутні.

Залежно від того, наскільки детально буде описаний предмет, господар зможе причепитися до кожної дрібниці, а також вимагати у клієнта додаткову суму за шкоду. Так що слід бути дуже уважним, якщо ви бачите, що орендодавець дуже серйозно налаштований і не має наміру зазнавати можливих дефектів предметів, які можуть виникнути в період проживання в даній квартирі.

На закінчення хотілося б сказати, що цей опис не повинен бути будь-яким простим папірцем, який викинуть через два дні. Обов'язковою умовою при підготовці опису є те, що вона повинна бути обов'язково завірена. Одним словом – все має відбуватися грамотно та правильно в межах чинного законодавства.

Автор: Олександр Бєлов