26-10-2012

У комерційні об'єкти всього світу вклали близько 96 млрд доларів

Абу-Дабі

В осінньому періоді нинішнього року валову кількість інвестицій у комерційні об'єкти всього світу було вкладено 96 мільярдів американських доларів, і це вкладення на 8% менше щодо попереднього періоду. Про це стало відомо із досліджень компанії під назвою Jones Lang LaSalle.

За словами аналітиків, за три квартали 2012 року в комерційні об'єкти Північної Америки та Південної було вкладено близько 126 млрд. американських доларів, в об'єкти Азіатсько-Тихоокеанського регіону – 68 мільярдів, а щодо регіону ЄМЕА – туди надійшло 75 мільярдів.

Експерти зазначають, що в останньому кварталі очікується підвищена інвесторська активність у кожному з регіонів, результатом якої стане вкладення 400 мільярдів доларів. У 2011 році у світову комерційну нерухомість було вкладено 435 мільярдів, а ще роком раніше – 320 млрд., що стосується 2009 року, то в цьому періоді було вкладено лише 209 мільярдів.

Співробітники компанії під назвою Astera в альянсі з компанією BNP Paribas Real Estate зазначили, що у першій половині цього року в комерційні об'єкти Лондона, Парижа, Мадрида, Мілана, Берліна, Гамбурга та Франкфурта було вкладено 43 мільярди європейської валюти, а це приблизно на 11% більше по відношенню до аналогічного періоду попереднього року.

У компанії під назвою Cushman & Wakefield зазначили, що валовий інвестиційний обсяг, вкладений у російські комерційні об'єкти, становив 5,52 мільярда європейських доларів. Цей показник на 15% менший за січневі та вересневі обсяги минулого року. Виходячи з прогнозування та показників поточного року, комерційні площі вкладуть близько 7,2 млрд доларів.

Джерело realty.lenta.ru.