22-01-2015

Потрібні гроші? Здай квартиру подобово!

квартира з морськими хвилями

Якщо людина бажає жити краще та комфортніше, то їй потрібно подбати про підвищення рівня отримуваних доходів. Пошук додаткового заробітку потрібно вести у всіх доступних обивателю сферах як у межах професійної діяльності, і у раніше неосвоєних сегментах комерційного самовираження. Добре, якщо людина має у власності якийсь потенційно дієвий інструмент організації отримання додаткового доходу як наприклад, автомобіль або вільна нерухомість. Банальна квартира, при правильній її здачі в оренду подобово може стати джерелом щомісячного отримання хорошого доходу. Про секрети бізнесу подобових квартир ми попросили розповісти Олега Байздерова, директора відділу оренди АН BFS.

Якщо квартира подобово здається в оренду, а не на тривалий термін, як робить більшість власників «зайвих» квадратних метрів, рівень доходу за рік зросте в кілька разів. На радість, тих, хто здає таке житло, треба визнати, що у великих містах попит на подібну послугу залишається стабільно високим.

Користуються послугою подобової оренди найчастіше:

  • відрядження;
  • студенти-заочники;
  • закохані пари;
  • молодь, яка зібралася щось відсвяткувати;
  • туристи;
  • учасники семінарів;
  • спортивні вболівальники та глядачі поп або рок-фестивалю.

Приїжджі розуміють, що квартира, що здається в оренду на добу, є більш комфортабельною пропозицією, ніж номер у недорогому готелі. Якщо порівнювати квартиру з номером у хорошому готелі (де рівень комфортабельності теж високий), то на її користь каже менша вартість.

Для того, щоб забезпечити себе постійним потоком клієнтів, потрібно постійно розміщувати оголошення про свої послуги в інтернеті та газетах, скористатися послугами зовнішньої реклами на залізничному та автовокзалі, залишати постояльцям свою візитку та налагодити співпрацю з іншими агентствами з нерухомості.

Подобова оренда дуже зручна для власника ще й тому, що термін проживання наймача невеликий, тому завжди є простір для маневру, якщо раптом виникне бажання продати «квадратні метри», що належать вам. Якщо квартира здана на тривалий час, то продаж можливий буде тільки після закінчення контракту або сплати неустойки за передчасне припинення оренди.

Коли здається квартира подобово, її власник заробляє гроші, з яких він може сплатити комунальні платежі і відкласти на наступний ремонт приміщення. Це дозволить скоротити видаткову частину свого сімейного бюджету, адже за «комуналку» та ремонт вільного житла вам доведеться платити із власної кишені.

Є у цього способу ведення бізнесу свої «мінуси», як-от:

  • проблеми із залученням клієнтів у разі невдалого розташування об'єкта;
  • існуюча небезпека того, що мешканці зіпсують майно;
  • необхідність постійно виділяти час на процедуру заселення та виселення мешканців.

Автор: Олександр Бєлов