02-02-2013

На вулиці Дерибасівській незабаром функціонуватиме великий готель

Міська рада нещодавно схвалила освіту нового готелю, що вміщає 47 житлових номерів, між чотирма вулицями: Ланжерівською, Дерибасівською, Гаванною та Катерининською.

З тієї причини, що помічений квартал так чи інакше знаходити в охоронній зоні, запланований готель утворюється не за рахунок будівництва або зносу нерухомого об'єкта, а за рахунок реставрації дворового флігеля. Планується, що готель буде чотириповерховим і проект уже підготовлений Сергієм Славським та Іриною Опрятовою – гідними архітекторами.

Наскільки стало зрозуміло, розміщення готелю проходитиме у двоповерховому флігелі у дворі. На сьогоднішній день ТОВ «Підприємство Брунсу», будучи замовниками даного будівництва, проводить планове відселення місцевих мешканців. Експерти встановили, що у будівництві необхідно задіяти монолітно-каркасну систему, адже флігель є старим (1857 року), і він може просто не витримати ще двоповерхової надбудови.

Згодом двоповерховий флігель перетвориться на готель із чотирма поверхами, яким налічуватиметься близько 46-47 житлових номерів (один з яких за вимогами клієнтом здатний буде трансформуватися).

За деякими даними стало відомо, що нерухомий об'єкт використовуватиме потужності Катерининської стоянки та паркінгу. Також наголошується, що Міська рада позитивно відреагувала на представлений проект. Володимир Колокольников зазначив, що в недавньому часі, як правило, обговорювалися лише фасадні проекти, і нарешті настав час, коли наводитимуть лад і в деяких дворах. Потрібно сказати, що збудований готель буде видно не з усіх боків Дерибасівської, а лише з одного й то в зимовий період.

Проте Володимир Суханов – директор НВЦ «Екобуд» зробив суттєве зауваження. На його думку, фундаментальна плитка, швидше за все, залягатиме порядку на 20 см нижче, ніж біля будівель, що поруч, а це може нашкодити місцевим мешканцям. У будівництві Володимир запропонував використовувати лише шпунтові плити.

За матеріалами www.reporter.com.ua.