19-10-2012

Що станеться на ринку нерухомих об'єктів після проведення виборів?

житло

Подальше проведення виборів викликає у потенційних покупцях одне питання: чи не підвищиться вартість нерухомих столичних та регіональних об'єктів? Приймати різкі рішення та набувати саме зараз житло зовсім не варте, адже експерти зазначають, що ціни не сильно підвищаться, як і курс долара.

Можливі інші зміни: введення податку на об'єкти і невизначена ситуація з юридичними послугами на ринку.

Сергій Костецький зазначає, що в майбутньому ринкові ціни можуть підвищитися, або ж за житлоплощу вартістю близько 100 000 доларів необхідно буде виплатити державний податок у розмірі 7 000 доларів. Експерт розповідає, що на таку суму можуть зрости ціни на квартири.

У цьому році не очікується різкого підвищення вартості об'єктів у столиці та регіонах. За словами аналітиків, ціни завжди трохи підвищується і подібна тенденція так чи інакше зберегтися, тому сильних змін очікувати зовсім не варто. Житло середнього класу на ринку пропонуватиметься не за 80-85 тисяч доларів США як раніше, а на 15% вище. Щодо об'єктів бізнес-класу, то їх вартість залишиться незмінною. А елітні апартаменти стануть дешевшими.

Експерти також зазначили, що з підвищенням кількості виданих дешевих іпотечних кредитів ціни можуть збільшитися при обмеженій кількості пропозицій на ринку. Проте подібна ситуація може дещо пожвавити український ринок. Але такої можливості у вигляді доступних іпотечних кредитів жителям України ще потрібно дочекатися.

Джерело realty.obozrevatel.com.