28-11-2018

Вартість оренди квартир в Україні зросла на 20%

оренда квартири в Аркадії

Вартість оренди житла в Україні значно зросла. Орендодавці потирають руки і навіть готові покращувати комфортабельність житла, а ось орендарем доведеться розщедритися.

За останні шість місяців 2018 року ціни на житло в Україні зросли майже на 20%. І на думку експертів, це ще не межа. Про це пишуть «Економічні новини».

Знайти однокімнатну квартиру у столиці до 5 тис. грн./міс. неможливо і подібне бажання викликає подив ріелторів та насмішку власників житла. Сьогодні за 1-кімнатну без нового ремонту на Троєщині просять від 6 тис. грн./міс. Найдорожче українцям коштує оренда квартир у Києві на Печерську: 1-кімнатні від 9 тис. грн./міс., 2-кімнатні – 23,8 тис., а 3-кімнатні – близько 39 тис. грн./міс.

В інших містах України ситуація на ринку оренди житла не така однозначна, як у Києві. Зокрема вартість оренди житла в Харкові за останні 6 місяців різко подала. Тут найбільше подешевшали 1-кімнатні та 3-кімнатні квартири. В Одесі подешевшали 2-кімнатні квартири. У Львові вартість оренди не знижується, а навпаки, ціни зростають на квартири будь-якої площі та кількості кімнат.

Раніше АН BFS поінформувало щодо вартості оренди 2-кімнатних квартир в Одесі на початок листопада 2018 року.