21-02-2017

Як здати квартиру в оренду дорожче?

квартира в оренду

Є деякі правила та секрети, що дозволяють отримати більше грошей з оренди квартири. Можливо, вам доведеться зробити деякі вкладення в орендну нерухомість, але вони окупляться за рахунок збільшення орендної ставки.

Спочатку правильно визначте вартість оренди вашої квартири. Скільки можна максимально отримати з не грошей. Але треба розуміти, що знайти клієнта, який заплатить за максимальну ціну, буде досить складно. Тому трохи приспустіть верхній поріг ціни, що виставляється, інакше чекати орендарів на вашу нерухомість доведеться дуже довго.

Занадто низьку вартість оренди також призначати не варто. Клієнти будуть сумніватися як ваше житло. Та й ви не отримаєте достатнього прибутку від такої оренди. При оцінці квартири краще звернутись до незалежних ріелторам, здатним адекватно оцінити вартість вашого житла

Що стосується меблів у квартирі, то краще, якщо їх буде лише необхідний мінімум. Диван, стіл, стільці, гардероб. Проте бажано, щоб побутової техніки був можливий максимум. Обов'язково потрібна пральна автоматична машина, бойлер, якщо немає гарячої води, газова плита, мікрохвильова піч і т.д.

Якщо ви вирішили підвищити прибуток від орендної квартири, доведеться подбати і про ремонт. Це не означає, що потрібний дорогий ремонт. Головне, щоб було свіжо та чисто. І не забудьте відремонтувати усі крани, вентилі, сантехніку.

Якщо термін оренди досить великий, то багато ваших матеріальних витрат окупляться. Тому найвигіднішою орендою вважається, якщо укладається договір від десяти місяців і більше.

Подобова оренда квартир – зовсім інша річ. Вона завжди вигідна. Звичайно, є й фактори ризику: ремонт доведеться робити частіше, постіль та посуд треба надати, та стежити за мешканцями, щоб вони були не надто гучними та буйними.

Автор: Олександр Бєлов