19-11-2018

Подобова оренда квартир – чудова ідея для стартапу

квартира подобово

У сучасних реаліях наявність додаткового джерела доходів є запорукою фінансової незалежності та стабільності. Подобова та погодинна оренда квартир – непогана можливість заробити.

Популярність цього виду бізнесу у великих містах зросла настільки, що багато ріелтерських агентств або переорієнтувалися на цей вид діяльності, або включили його до списку своїх послуг.

Звичайно, у великих містах попит на короткострокову оренду квартир перевищує пропозицію, тому власники квартир, з метою максимізувати прибуток, наважуються здавати житло, оминаючи посередників. Ідея подобової оренди квартир є актуальною і для невеликих міст.

Переваги подобової оренди квартир

  • незначні капіталовкладення за наявності власної нерухомості;
  • постійне джерело доходу;
  • дохід, який може приносити короткострокова оренда, у кілька разів вищий за доход від довгострокової оренди;
  • високий попит та 100% окупність;
  • можливість поєднання з іншими видами діяльності.

З організацією цього бізнесу не виникатиме особливих труднощів, якщо є власна квартира, яку можна переробити під об'єкт для оренди. В іншому випадку завдання можна вирішити двома шляхами:

  1. Взяти квартиру в суборенду (орендувати квартиру на тривалий термін і здавати її подобово, природно, повідомивши власника).
  2. Оформити квартиру на іпотеку.

Чітке розуміння та осмислена організація процесу визначає успіх цього стартапу.

По-перше, слід врахувати, що попитом переважно користуються однокімнатні упорядковані квартири з гарним ремонтом та укомплектовані необхідною побутовою технікою, посудом, постільною білизною та приладдям. Тому підготовці об'єкта до здачі треба приділити належну увагу.

По-друге, формування адекватної ціни на послугу має здійснюватися з урахуванням стану житла, його місцезнаходження, наявності конкурентів.

По-третєДля успішної реалізації проекту необхідна клієнтська база. Для просування послуги можна використовувати місцеві періодичні видання, соціальні мережі, спеціалізовані рекламні портали.

Здаючи квартиру подобово, орендодавець надає клієнтам у користування все майно, що знаходиться у квартирі. Для забезпечення його безпеки корисними будуть такі рекомендації:

  • оцінити, заслуговує клієнт довіри чи ні;
  • стягувати передоплату протягом терміну проживання;
  • просити клієнта надати паспортні дані чи ксерокопію паспорта;
  • бажано не здавати житло клієнтам віком до 18-20 років для проведення заходів;
  • приймати ключі лише після перевірки стану квартири та майна.

Забезпечення постійного клієнтського потоку, оптимальне співвідношення ціни та якості послуг, що надаються, хороша репутація дозволять отримувати стабільний дохід і уникнути простоїв.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про причини популярності оренди квартир в Одесі.

Підготував: Олександр Бєлов